Το αλκοόλ και οι συνέπειες της χρήσης του

Το αλκοόλ και οι συνέπειες της χρήσης του

Η χρήση αλκοόλ προκαλεί πρόσκαιρη ευφορία και εκεί στηρίζεται η εξάρτηση δηλαδή στην πρόσκαιρη ανακούφιση από τον πόνο. Μειώνει τις άμυνες και το άτομο γίνεται πιο αυθόρμητο έως παρορμητικό και τελικά ανεξέλεγκτο και ένα άτομο που δεν ελέγχει τον εαυτό του είναι επικίνδυνο και για το ίδιο αλλά και για τους άλλους.

Οι συνέπειες της χρήσης του αλκοόλ:

1) Σωματικές. Το αλκοόλ είναι ο κλέφτης των βιταμινών και των μετάλλων κυρίως του συμπλέγματος βήτα. Άλλες συνέπειες είναι η κόπωση, η κούραση η ατονία και σοβαροί κίνδυνοι για κύρωση του ήπατος.

2) Πνευματικές. Μείωση αντίληψης, απουσία μνήμης, απώλεια διαύγειας πνεύματος, αποδιοργάνωση σκέψης, έλλειψη οργανωτικότητας και προσοχής.

3) Ψυχολογικές. Αστάθεια, συναισθηματικές διακυμάνσεις, απώλεια αυτοπεποίθησης, κόμπλεξ κατωτερότητας βίαια ξεσπάσματα, επιθετικότητα.

Συνέπειες στο άτομο με κοινωνικές προεκτάσεις:

1) Κακή απόδοση στο σχολείο, στην εργασία έλλειψη συντονισμού με αποτέλεσμα την ανεργία. Το αλκοόλ αφαιρεί την λειτουργικότητα του ατόμου.

2) Βία και εγκληματικότητα. Τα άτομα που κάνουν χρήση μεταμορφώνονται σε κακούς ανθρώπους και χάνουν σταδιακά κάθε ευαισθησία και ηθική αξία.

3) Πολλά ατυχήματα έχουν γίνει επειδή οι οδηγοί ήταν αλκοολικοί. Το αποτέλεσμα είναι οι θάνατοι αλλά και πολλές αναπηρίες

Πηγή: boro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu