Προγράμματα

Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να σου δείξουμε τον δρόμο.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους υποφέρουν από την εξάρτηση των ναρκωτικών και του αλκοόλ, βοηθώντας τους με σεβασμό να νικήσουν τις δυσκολίες τους και να αποκτήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές στη ζωή τους.

Προσφέρουμε υποστήριξη τόσο στα άτομα που επιθυμούν να απεξαρτηθούν όσο και στους ανθρώπους του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Βασικό πρόγραμμα

Το θεραπευτικό μας πρόγραμμα δημιουργήθηκε προσπαθώντας και στοχεύοντας να δώσει απάντηση σε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα, το πως οι θεραπευόμενοι θα μείνουν μακριά από τον εθισμό και τη χρήση ουσιών, όχι μόνο για το διάστημα που ακολουθούν το πρόγραμμα μας, αλλά κυρίως όταν επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή.

Πρόληψη υποτροπής

Στην ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ο θεραπευόμενος που έχει τελειώσει το πρόγραμμα των 12 βημάτων και υποτροπιάσει, δεν επαναλαμβάνει τον ίδιο κύκλο του προγράμματος που μάλιστα ίσως και να τον έχει πρόσφατο στο νου του. Στόχος μας είναι η σωστή αξιολόγηση της κατάστασης του κάθε θεραπευόμενου, ώστε να εντοπιστούν οι τομείς του προγράμματος που χρειάζεται να επαναληφθούν.

Πρόγραμμα διαρκούς υποστήριξης

Το πρόγραμμα διαρκούς υποστήριξης αφορά άτομα που έχουν ολοκληρώσει το ανοιχτό πρόγραμμα και είναι έτοιμοι να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς να νιώθουν καμία ανάγκη να «ξεφύγουν» από την πραγματικότητά τους, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε ουσία. Επίσης,  γνωρίζουν τι θέλουν στη ζωή τους και πως μπορούν να το πετύχουν.

Πρόγραμμα ειδικής σχεδίασης

Κάποιοι θεραπευόμενοι είναι αδύνατον να «απουσιάσουν» από την ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους για όλο το διάστημα του κλειστού προγράμματος. Αναγνωρίζοντας αυτή τη δυσκολία, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα για να βοηθήσουμε τους «πολυάσχολους» χρήστες να αντιμετωπίσουν την «αρρώστια» που απειλεί την ζωή τους. 

Πρόγραμμα και οικογενειακό περιβάλλον

Ο εθισμός είναι μία αρρώστια που επηρεάζει δραστικά όλο το περιβάλλον του εξαρτημένου ατόμου, με πρώτη την οικογένεια και μάλιστα κάθε μέλος της ξεχωριστά, διατηρώντας ο καθένας ένα δικό του ρόλο σε αυτό το φαύλο κύκλο της εξάρτησης.

Στόχος μας είναι οι οικογένειες των εξαρτημένων να ενημερωθούν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τα συναισθήματα τους, στηρίζοντας με σωστό τρόπο και μέθοδο τη διαδικασία της απεξάρτησης.

Η Μέθοδος

Η θεραπευτική μέθοδος που ακολουθούμε βασίζεται στην υπαρξιστική προσέγγιση της Emmy Van Deaurzen και στα 12 βήματα των Ν.Α. Η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται με προσωποκεντρικό τρόπο ώστε οι θεραπευόμενοι  να κατανοήσουν την αξία και τη σημασία της ανάρρωσή τους αλλά και να να ξεκαθαρίσουν μέσα τους ότι βρίσκονται εδώ γιατί επέλεξαν να έρθουν .

Νιώθεις την ανάγκη να προχωρήσεις μπροστά;