Πρόγραμμα Ειδικής Σχεδίασης

ανοιχτο

Κάποιοι θεραπευόμενοι είναι αδύνατον να «απουσιάσουν» από την ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους για όλο το διάστημα του κλειστού προγράμματος.

Αυτό οδηγεί συχνά σε ανεπιτυχείς προσπάθειες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους μιας και η απουσία «επίσημης θεραπείας» οδηγεί σε επαναλαμβανόμενα προβλήματα.

Αναγνωρίζοντας αυτές τις δυσκολίες, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα για να βοηθήσουμε τους «πολυάσχολους» χρήστες να αντιμετωπίσουν την «αρρώστια» που απειλεί την ζωή τους. Συνήθως γίνεται ένας συνδυασμός παραμονής τριών εβδομάδων στο κέντρο και έπειτα συνεχoύς υποστήριξης και θεραπείας στο σπίτι.

Το πρόγραμμα έχει το πλεονέκτημα ότι τα καθημερινά προβλήματα του θεραπευόμενου αντιμετωπίζονται σε πραγματικό χρόνο. Οι τρεις πρώτες εβδομάδες παραμονής στο κλειστό πρόγραμμα είναι ουσιαστικές και μη διαπραγματεύσιμες, αφού προσφέρουν την ευκαιρία για ενδελεχή ιατρική, ψυχιατρική και ψυχολογική εκτίμηση της κατάστασης του θεραπευόμενου.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος δεν είναι σταθερή για κάθε θεραπευόμενο αλλά προκύπτει στην πορεία αναλόγως τον ρυθμό ανάρρωσης.

Νιώθεις την ανάγκη να προχωρήσεις μπροστά;