Μάθε περισσότερα για το Κέντρο μας

Το Κέντρο

Το Κέντρο Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού (Κ.Ε.Σ.Ε.) ιδρύθηκε το 2007 στη Θεσσαλονίκη με στόχο την προσφορά βοήθειας σε εξαρτημένα άτομα ώστε να σπάσουν τον ατελείωτο κύκλο του εθισμού.

Απευθύνεται σε όλους όσους υποφέρουν από την εξάρτηση των ναρκωτικών, βοηθώντας τους με σεβασμό να νικήσουν τις δυσκολίες τους και να αποκτήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές στη ζωή τους.

Η ομάδα των θεραπευτών του κέντρου αποτελείται από άτομα που διαθέτουν τη γνώση και την εμπειρία να προσφέρουν εξειδικευμένη βοήθεια σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τον εθισμό σε ναρκωτικές ουσίες.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα, η διάρκεια του οποίου είναι 17 εβδομάδες το κλειστό και 17 εβδομάδες το ανοικτό, είναι συνδυασμός τριών θεραπευτικών προσεγγίσεων: της υπαρξιστικής, της προσωποκεντρικής και της γνωστικοσυμπεριφορικής-12 βήματα των Ν.Α. 

Η όλη μέθοδος αποδέχεται την μοναδικότητα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε προσωπικότητας αλλά και τα κοινά στοιχεία που παρουσιάζουν όσοι έχουν εμπλακεί στον εθισμό.

Η Φιλοσοφία μας

Βασική μας φιλοσοφία αποτελεί η άποψη ότι η απεξάρτηση είναι μια διαδικασία που δεν στηρίζεται στην απαγόρευση αλλά στην δημιουργική επανατοποθέτηση του ατόμου, σε σχέση με τον εαυτό του και το κοινωνικό του περιβάλλον.

Το θεραπευτικό μας πρόγραμμα δημιουργήθηκε με στόχο οι θεραπευόμενοι να μείνουν μακριά από τη χρήση ουσιών, όχι μόνο για το διάστημα που ακολουθούν το πρόγραμμά, αλλά κυρίως όταν επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή.

Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό και για τον λόγο αυτό, τους ενθαρρύνουμε να αμφισβητούν τη διαδικασία, να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, παρατηρώντας τον εαυτό τους με ειλικρίνεια και κουβεντιάζοντας τις συνέπειες ή τα οφέλη που είχαν από τη μη τήρηση της με τον σύμβουλο, την ομάδα και τον εαυτό τους.

Όλη αυτή η διαδικασία αμφισβήτησης – παρατήρησης – εξέτασης είναι μία «δύσκολη» θεραπευτικά κατάσταση και απαιτείται μεγάλη ικανότητα και επαγρύπνηση από την πλευρά των συμβούλων. Όμως η χαρά και η ικανοποίηση που νιώθουμε όταν η δουλειά μας έχει επιτυχία, είναι το αντιστάθμισμα αυτής της προσπάθειας.

Με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του ατόμου και τη πίστη μας στη δύναμη του, προτείνουμε ένα άλλο μοντέλο ζωής σε όσους έχουν χάσει το δρόμο παγιδευμένοι στο κόσμο της εξάρτησης.

Γκαρέλης Κωνσταντίνος

Το Όραμα μας

Ένας κόσμoς πoυ o καθένας μας θα έχει πoιότητα ζωής.

Η Αποστολή μας

Θέλoυμε να βoηθήσoυμε ανθρώπoυς, μέσω της συνεχoύς διαδικασίας αυτoβελτίωσης και της πρoσωπικής ανάπτυξης, να κάνoυν τα όνειρα τoυς πραγματικότητα.

Οι Αξίες μας

Πυλώνες στήριξης και θεμελίωσης της σχέσης εμπιστoσύνης ανάμεσα σε μας, στoυς θεραπευόμενoυς μας και τoυ oικoγενειακoύ τoυς περιβάλλoντoς.

Γκαρέλης Κωνσταντίνος

Σύμβουλος ψυχικής υγείας

Diploma in Addictions Co Unselling

Αρμόδιος σύμβουλος για ατομική και ομαδική θεραπεία καθώς και για την πρόληψη της υποτροπής

Σκοπελίτης Ιωάννης

Σύμβουλος ψυχικής υγείας

Diploma in Addictions Co Unselling

Αρμόδιος σύμβουλος για ατομική και ομαδική θεραπεία καθώς και για την πρόληψη της υποτροπής

Παπαϊωάννου Έλενα

Εξειδικευμένη σύμβουλος αναπνοής & συγγραφέας

Ασχολείται με ένα σημαντικό κομμάτι της ανθρώπινης υγείας, την λειτουργία της αναπνοής και διδάσκει την μέθοδο αναπνευστικής αγωγής Buteyko. Σπούδασε στην Ιρλανδία από όπου πήρε το πρώτο της πτυχίο ως Buteyko Breathing Specialist και στο κέντρο Buteyko της Ρωσίας από όπου πιστοποιήθηκε ως εξειδικευμένη σύμβουλος αναπνοής.

Πατσακίδης Θεόδωρος

Δάσκαλος Hatha Yoga - Personal Trainer

Απόφοιτος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Απόφοιτος σχολής North Academy of Fitness

Ο Χώρος μας

Η διαδικασία της απεξάρτησης απαιτεί μια αρχική περίοδο αποκατάστασης, η οποία είναι πιο αποτελεσματική όταν ο εξαρτημένος απομακρυνθεί από το γνωστό του περιβάλλον, ώστε να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευκολία τη φάση της αποθεραπείας του.

Γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει έναν όμορφο, φιλικό, άνετο και ασφαλή χώρο μέσα στη φύση, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Περαίας, μακριά από τους επηρεασμούς και το άγχος της πόλης.

Το κέντρο βρίσκεται μέσα σε έναν κήπο δέκα στρεμμάτων σε μία ήσυχη, ιδανική για τον σκοπό αυτό τοποθεσία.

Εκτός από τους φιλικούς και άνετους χώρους διαμονής στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται χώροι άσκησης και δημιουργικής απασχόλησης των θεραπευομένων.

Νιώθεις την ανάγκη να προχωρήσεις μπροστά;