Στην Απεξάρτηση δεν “πουλάμε πόνο”

Στο Κέντρο Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ, θεωρούμε ότι ο δρόμος για την αποτελεσματική υποστήριξη των θεραπευόμενων μας, θωρακίζεται μόνο όταν καθορίζεται από ένα πλαίσιο με συγκεκριμένες αρχές. Άρχες όπως είναι ο επαγγελματισμός, η επιστημονική εξειδίκευση και της τήρηση της δεοντολογίας.

Ακολουθώντας τις αρχές αυτές και γνωστοποιώντας τις, ενημερώνουμε ότι η ουσία  της θεραπευτικής μας διαχείρισης είναι η αποτελεσματικότητα και η μονιμότητα κάθε θεραπείας και όχι η προβολή μια επιφανειακής και πρόσκαιρης εικόνας αποτελέσματος. 

Ο καλύτερος και πιο δεοντολογικός τρόπος για να επικοινωνείτε η θεραπευτική μας προσέγγιση και τα αποτελέσματα της, είναι μόνο μέσα από τους ίδιους τους θεραπευόμενους. Οι οποίοι αποτελούν και ζωντανό παράδειγμα της δουλειάς μας.

Αποφεύγουμε συνειδητά να προωθήσουμε τη δουλειά μας «πουλώντας πόνο» και   χρησιμοποιώντας ανθρώπους που βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη φάση της ζωής τους και οι οποίοι είναι λογικό να είναι ευάλωτοι. Επιλέγουμε να μην προβάλλουμε το ΚΕΝΤΡΟ μας μέσω celebrities. Όλα αυτά δεν σχετίζονται με την ουσία της δουλειάς μας. Δηλαδή  τη θεραπεία και όχι το life style. Άλλωστε αυτή είναι η δεοντολογία του χώρου μας.

Η πολιτική των δημοσίων σχέσεων, για εμάς στην ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ, επιλέγουμε να είναι μια πολιτική ανθρωπίνων σχέσεων που βασίζεται στην ενημέρωση και στη συμμετοχή παρά στην προβολή και στην προώθηση. Σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται.

Διάβασε Περισσότερα

ΘΕΤΙΚΑ αποτελέσματα χωρίς υποτροπές

Το να παραμείνει κάποιος μακριά από την χρήση καθαρός και νηφάλιος όσο είναι σε κλειστό πρόγραμμα, μέσα στο κέντρο είναι το σχετικά εύκολο.  Το ζητούμενο είναι να είναι κάποιος

Όχι στην ανακύκλωση θεραπευόμενων

Αυτό που πρέπει όλοι να αντιληφθούμε είναι ότι το πρόβλημα είναι ο εθισμός και όχι η χρήση ουσιών, τα οποία αποτελούν τα σύμπτωμα του προβλήματος. Για

Ο Κωνσταντίνος Γκαρέλης στο Arts & Quality of Life Project

Ο Κωνσταντίνος Γκαρέλης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Επιστημονικός Υπεύθυνος της «Σχολής του Είναι» συμμετέχει στο Arts & Quality of Life Project. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Arts and