Ο Κωνσταντίνος Γκαρέλης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Επιστημονικός Υπεύθυνος της «Σχολής του Είναι» συμμετέχει στο Arts & Quality of Life Project.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Arts and Crafts Festival – Capsis by Antiques House (21, 22 και 23 Δεκεμβρίου) παρουσιάζεται το project «Τέχνες & Ποιότητα Ζωής» και θέλοντας να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας σε αυτήν την αξιόλογη διοργάνωση, συμμετέχουμε με μία ενδιαφέρουσα για το ευρύ κοινό ομιλία, στη θεματική Τέχνες & Εθισμός. Θέμα της ομιλίας του κύριου Γκαρέλη, Η ποιότητα της ζωής, συνάρτηση της αυτογνωσίας.
Στοιχεία εκδήλωσης
Κυριακή 23/12, 15:00
Capsis Hotel Thessaloniki, Μοναστηρίου 16, Lobby – 1ος Όροφος
Θεματική: Τέχνες & Εθισµός
Κωνσταντίνος Γκαρέλης, Υπεύθυνος Σχολής του Είναι και Κέντρου Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού Απεξάρτηση
Θέμα ομιλίας: Η ποιότητα της ζωής, συνάρτηση της αυτογνωσίας
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
_________________________
Διοργάνωση: Zacharoula Xara Zechiri
Με την υπογραφή του Myro Antiques House
Λίγα λόγια για τη Σχολή του Είναι, την Απεξάρτηση και τη σχέση τους με τις τέχνες ως μέσο προς την επίτευξη της ποιότητας ζωής
Το Κ.Ε.Σ.Ε. ιδρύθηκε το 2008 από τον Κωνσταντίνο Γκαρέλη με στόχο την αναλυτική παρατήρηση και μελέτη του εθισμού, των συμπεριφορών που χαρακτηρίζουν ένα εθισμένο άτομο, τον τρόπο γένεσης μιας εθισμένης προσωπικότητας και τέλος, για να αποκτήσουν κάποιο νόημα όλα τα παραπάνω, την θεραπεία. Το πρόγραμμά του είναι βασισμένο στη θεραπευτική προσέγγιση ότι «η χρήση είναι το αποτέλεσμα, το σύμπτωμα και όχι η αιτία του προβλήματος. Η αιτία είναι ο εθισμός».
Για χρόνια λειτουργούσαμε ως αποτελεσματικό κέντρο απεξάρτησης επικεντρωμένοι στη θεραπεία του εθισμού. Μετά από χρόνια εμπειρίας και κλινικής παρατήρησης, διαπιστώσαμε ότι αυτό που χαρακτηρίζαμε ως «αιτία» του προβλήματος -ο «εθισμός»- ήταν και αυτό σύμπτωμα μίας άλλης αιτίας: της «αρρώστιας του Είναι». Έτσι από κέντρο απεξάρτησης αποφασίσαμε να μετεξελιχθούμε σε «Σχολή του Είναι». Μία πρότυπη δομή που θα απευθύνεται σε ανθρώπους που νιώθουν την ανάγκη να μάθουν ποιοι είναι, να βελτιώσουν τη ζωή τους και να αλλάξουν την πεποίθηση που τους οδηγεί στο να σαμποτάρουν τον εαυτό τους. Να αλλάξουν αυτό που υπάρχει μέσα σε όλους μας που λέει: «Δεν αξίζω να νιώθω καλά, δεν είμαι ικανός, δεν είμαι αρκετός».
Η αλλαγή αυτή έφερε μαζί και μία υποχρέωση. Μία ευθύνη να δημιουργήσουμε μία δομή που θα σχετίζεται με το «Είναι» και θα απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως, κι όχι μόνο σε ανθρώπους εθισμένους στα ναρκωτικά. Life coaching, ομάδες γονέων, ομάδα αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης, ομάδα περί διατροφικών διαταραχών και σύντομα τμήμα αντιμετώπισης εθισμού στο Διαδίκτυο είναι οι βασικοί τομείς εμβάθυνσης της Σχολής του Είναι, υπό την ομπρέλα της μακρόχρονης εμπειρίας που διαθέτει η ομάδα με την συμμετοχή συμβουλευτικών ψυχολόγων, ψυχιάτρων, φυσιοθεραπευτών, γυμναστών, καθηγήτριας γιόγκα και δασκάλας εικαστικών –ζωγραφικής.