Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών – Το «Είναι» απέναντι στη Ζωή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σήμερα, 26 Ιουνίου, το Κέντρο Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού (Κ.Ε.Σ.Ε.) νιώθει την υποχρέωση να μοιραστεί μαζί σας ορισμένες σκέψεις που έχουν να κάνουν με την θεραπευτική αντιμετώπιση της χρήσης και τις νέες ιδέες που προέκυψαν από την τριβή μας με αυτήν.

Το Κέντρο μας ιδρύθηκε το 2008 και το πρόγραμμά του ήταν βασισμένο στη θεραπευτική προσέγγιση ότι «η χρήση είναι το αποτέλεσμα, το σύμπτωμα και όχι η αιτία του προβλήματος. Η αιτία είναι ο εθισμός». Για χρόνια λειτουργούσαμε ως ένα αποτελεσματικό κέντρο απεξάρτησης επικεντρωμένοι στη θεραπεία του εθισμού.

Μετά από χρόνια εμπειρίας και κλινικής παρατήρησης, διαπιστώσαμε ότι αυτό που χαρακτηρίζαμε ως «αιτία» του προβλήματος -ο «εθισμός»- ήταν και αυτό σύμπτωμα μίας άλλης αιτίας: της «αρρώστιας του Είναι». 

Έτσι από ένα κέντρο απεξάρτησης αποφασίσαμε να μετεξελιχθούμε σε μία «Σχολή του Είναι». Μία πρότυπη δομή που θα απευθύνεται σε ανθρώπους που νιώθουν την ανάγκη να μάθουν ποιοι είναι, να βελτιώσουν τη ζωή τους και να αλλάξουν την πεποίθηση που τους οδηγεί στο να σαμποτάρουν τον εαυτό τους. Να αλλάξουν αυτό που υπάρχει μέσα σε όλους μας που λέει: «Δεν αξίζω να νιώθω καλά, δεν είμαι ικανός, δεν είμαι αρκετός».

Η αλλαγή αυτή δημιούργησε σε εμάς μία υποχρέωση. Μία ευθύνη να δημιουργήσουμε μία δομή που θα σχετίζεται με το «Είναι» και που θα απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως, κι όχι μόνο σε ανθρώπους εθισμένους στα ναρκωτικά.

Ένα νέο ταξίδι γεμάτο εξελίξεις ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, όπου θα σας πούμε περισσότερα για τη Σχολή του Είναι.

Διάβασε Περισσότερα

ΘΕΤΙΚΑ αποτελέσματα χωρίς υποτροπές

Το να παραμείνει κάποιος μακριά από την χρήση καθαρός και νηφάλιος όσο είναι σε κλειστό πρόγραμμα, μέσα στο κέντρο είναι το σχετικά εύκολο.  Το ζητούμενο είναι να είναι κάποιος

Στην Απεξάρτηση δεν “πουλάμε πόνο”

Στο Κέντρο Έρευνας Συμπεριφορών Εθισμού ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ, θεωρούμε ότι ο δρόμος για την αποτελεσματική υποστήριξη των θεραπευόμενων μας, θωρακίζεται μόνο όταν καθορίζεται από ένα πλαίσιο με

Όχι στην ανακύκλωση θεραπευόμενων

Αυτό που πρέπει όλοι να αντιληφθούμε είναι ότι το πρόβλημα είναι ο εθισμός και όχι η χρήση ουσιών, τα οποία αποτελούν τα σύμπτωμα του προβλήματος. Για